search
top

Anlita rätt företag vid hushållsnära tjänster

När vi pratar om försäkringar tänker man oftast på hemförsäkring, livsförsäkring och försäkring på sina ägodelar etcetera. Däremot är det lätt att glömma att försäkra sig om att företag som man anlitar är pålitliga. Att hitta en bra städfirma kan till exempel vara svårt. Det är enkelt att hitta en städfirma snabbt, men att hitta en som är bra, pålitlig och så vidare är desto svårare.

Akta er för de vanligaste misstagen

Ett vanligt misstag är att anlita svart arbetskraft. Oavsett om det handlar om hantverkare, städfirmor eller något annat som du behöver så kan det ha förödande konsekvenser att anlita ett företag utan F-skattsedel som tar betalt svart och dessutom inte lämnar kvitto. Om firman du har anlitat gör ett misstag som leder till fuktskador eller annat i ditt hem så är det tyvärr omöjligt att få ut några pengar från ditt försäkringsbolag om du dels inte kan visa upp kvitto på arbetet och dessutom har anlitat svart arbetskraft utan licens för det utförda arbetet.

Det finns skräckexempel på städfirmor som varken har registrerat sig som företag eller lämnat kvitto på jobbet, men ändå lyckas locka kunder med snabba affärer och låga priser, som under städningen av människors hem har stulit värdefulla saker och sedan försvunnit och bytt telefonnummer. Är de heller inte registrerade så är det i princip omöjligt att spåra dessa personer i efterhand. Nej att kolla upp städfirman du anlitar är otroligt viktigt.

När det kommer till hantverkare är det, om möjligt, ännu viktigare att de kan visa upp både organisationsnummer och licens för det arbete som ska utföras. Anställer du till exempel någon för att renovera ditt badrum är det otroligt viktigt att hantverkaren som utför arbetet har VVS-utbildning och våtrumslicens. Utan bevis på detta kommer inte eventuella fuktskador eller fel i renoveringen att gå på försäkringen. På Offerta.se kan du enkelt få offerter på de absolut bästa företagen i de olika branscherna.

top