search
top

Försäkra vigselringen

Såhär under våren är det vanligt att människor förlovar sig eller gifter sig. På grund av vårkänslorna som infinner sig i de flesta av oss så är det självklart inte så konstigt att många känner sig lite sådär extra kära och vill fria till sin älskade. Självklart är detta helt fantastiskt. Inte för att dra ner stämningen eller sätta någon negativ prägel på denna underbara tid i livet men vi måste faktiskt prata om lite praktiska och försäkringsrelaterade frågor även inom detta ämne.

Vigselringen ska vara i guld och dessutom prydas av glittrande diamanter. Ja det är den vanligaste önskan när det kommer till hur tjejer vill ha sin vigselring. Killars ringar ska självklart och vara i guld och matcha tjejens, däremot brukar killens ring inte vara dekorerad med diamanter eller andra stenar. Eftersom en vigselring med diamanter, rubiner, safirer eller annat självklart är värd ganska mycket pengar så kan det såklart vara bra att ha en egen försäkring för just denna ring. Människor som har det lite bättre ställt ekonomiskt kan enkelt lägga mellan 50 000 och 200 000 kronor, endast på den blivande makans ring. Med en sådan dyr ring på fingret kan det självklart kännas bra att ha en försäkring som täcker både om ringen blir stulen, borttappad eller förstörd.

Drulle

Ett tips är att skaffa ett tillägg på hemförsäkringen. En så kallad drulle-försäkring gäller både om du tappar bort din ring eller om den går sönder. Kolla med ditt försäkringsbolag vad de har för regler. Vissa försäkringsbolag har en drulleförsäkring som täcker saker med ett värde upp till 50 000. Andra har ett tak på 30 000 kronor.

Hos drulleforsakring.com beskriver de begreppet drulle på följande sätt:

En drulleförsäkring är samma sak som en ansvarsförsäkring som är den term man oftast använder i försäkringssammanhang. En drulleförsäkring täcker olyckor du eller någon annan i ditt hushåll orsakar som drabbar andra genom vårdslöshet, klumpighet eller att du är oaktsam.  En drulleförsäkring ingår i alla hemförsäkringar och villaförsäkringar. Tänk på att du bör ha en separat drulleförsäkring för din bil. I dagsläget ingår det bara i bilförsäkring (halvförsäkring) hos Trygg Hansa.

Det kan alltså vara bra att ta en enskild drulleförsäkring på din vigselring, även då du automatiskt har en drulle i hemförsäkringen.

top