search
top

Håll branden borta

Det finns mycket som man som individ har en skyldighet att försäkra sig och skydda sig emot. En utav dessa saker är brand. Varje år drabbas mängder av hushåll av bränder men det finns knep för att hålla branden borta.

brinner-hus

Att ha ett hem som är säkrat mot inbrott är en väldigt bra försäkring om man vill undvika att få oväntat besök. Exempelvis är det bra att installera ett hemlarm och byta ut sin vanliga dörr mot en säkerhetsdörr. Ett larm är dock den allra bästa försäkringen mot att inte drabbas av inbrott.

”Det här uttalandet kommer från början från Polisen, som berättar att det mest effektiva sättet att skydda sitt hem mot inbrott är just att införskaffa sig ett högt ljudande larm som helt enkelt kan skrämma bort tjuven.” Läs mer.

Men något annat som kan vara bra att försöka skydda sig mot i hemmet är brand. Och detta är extra viktigt att tänka på till hösten då man börjar tända ljus. På Sveriges Radio kan man läsa att experter tipsar om att ha en brandvarnare uppsatt i hemmet och att alltid se till att den har fungerande batterier. Man tipsar också om att ha en brandsläckare i hemmet eller en brandfilt för att kunna släcka mindre bränder på egen hand innan de hunnit sprida sig. Det är vi själva som har ett stort ansvar för våra egna liv, vårt eget hem och vår egen säkerhet.

Håll koll på elen

Förutom att införskaffa sig en del olika prylar är det även superviktigt att man ser till att släcka de ljus som man tänder och att man även har koll på att elen i hemmet är säker. Det är nämligen en relativt stor del av alla bränder som startar på grund av elektronik. På grund av detta är det även väldigt bra att ha en jordfelsbrytare och byta ut sladdar och kablar som är trasiga.

top