search
top

Varför försäkringar

Viktigt att ha en försäkring

Många av de missödena som kan inträffa under livets gång går till viss del att förebygga genom att utveckla sitt säkerhetstänkande i riskfyllda situationer. Naturligtvis händer olyckor i alla fall eftersom vi aldrig fullt kan tänka på alla möjliga scenarion som kan inträffa i varje specifik situation eller andra människors handlingar. Genom att ha tecknat rätt försäkring när olyckan väl inträffar står du inte ensam. När olyckan väl är framme är det vanligtvis genom våra tecknade försäkringar som vi får möjligheten att kunna ersätta kostnaderna.  Försäkringsbolagens grundläggande tanke är att många delar på risken för något som inte ofta äger rum, vilket bidrar till att din del blir mindre om det väl händer.

Försäkringar efter dina behov

För dig som för tillfället letar efter en lämplig och passande försäkring finns det många alternativ och försäkringsbolag ute på marknaden att välja på. Online finns idag en del sidor som erbjuder tjänster där du som kund lättare kan jämföra mellan olika försäkringsbolag och deras tjänsteutbud. Många av de försäkringsbolagen som idag finns ute på marknaden är inriktade mot olika typer av skador. Vill man försäkra sin bil kan det vara klokt att titta över försäkringsbolag som är inriktade för just bilförsäkringar. Vill man se till att ens familj är försäkrad under utlandsresan är det en fördel att titta över vilka bolag som kan erbjuda fördelaktiga erbjudandet för just detta ändamålet.

Olika försäkringsbolag

Försäkringsbolaget IF bildades år 1999 och är inriktade på skadeförsäkringar, där de idag är marknadsledare på den nordiska marknaden för skadeförsäkringar. Förutom att få råd och tips kring hur du kan minska dina risker i vardagen kan du här även teckna skadeförsäkringar för din båtsemester ute i skärgården till försäkringar som rör ditt hem. Försäkringsbolaget Folksam är marknadens hundraåring som ägs av sina kunder och kan erbjuda försäkringar och pensionssparande. Utöver sina försäkringar har företaget även fonder och möjligheter för sina kunder att spara och låna pengar.

top