search
top

Inbrottssäkra hemmet inför sommaren


Warning: Illegal string offset 'alt' in /www/wordpress/wp-content/themes/Bold/epanel/custom_functions.php on line 115

Warning: Illegal string offset 'title' in /www/wordpress/wp-content/themes/Bold/epanel/custom_functions.php on line 116

Att bli utsatt för ett inbrott är en traumatisk händelse. Än värre är att väldigt få inbrott klaras upp. Det behöver dock inte vara särskilt svårt eller kostsamt, att göra ditt hem oattraktivt för inbrottstjuven.

Sommaren är här och i och med det är det många som väntar på att semestern ska dra igång. För många innebär semester att resa hemifrån en längre period. Det är inte utan anledning som semesterperioden är något av inbrottstjuvarnas höjdpunkt på året. Med ett tillvägagångssätt som innebär att du tar många faktorer i beaktande kan du göra ditt hem betydligt mer oattraktivt för den potentielle inbrottstjuven. Varje process för att inbrottssäkra hemmet börjar med dörren. Installera en säkerhetsdörr från https://dorrakuten.se/sakerhetsdorrar/ och du har kommit en bra bit påväg. Men det finns fler saker du kan göra.

Skalskyddet – första ledet i ett bra inbrottsskydd

Enligt Expressen anmäls varje år ungefär 22 000 inbrott, varav ungefär 14 000 av dem sker i villor och radhus. När det gäller statistiken för hur många som lagförs för inbrott är det tyvärr dystert. Ungefär 4 % av alla inbrott som anmäls leder till domslut. Det bästa du kan göra är med andra ord att se till att skydda ditt hem ordentligt i syfte att förhindra att inbrott överhuvudtaget sker. Det första du ska göra är att se till att skaffa säkerhetsdörr, samt ordna bra fönster. Aftonbladet tipsar om att det är en bra idé att undvika skymmande växter vid altandörrar och liknande. Om du kompletterar med ett inbrottslarm, som tydligt skyltas, har du ett bra skalskydd.

Grannsamverkan – andra ledet i inbrottsskyddet

Lennart Levander som till vardags arbetar som polis med inbrott som specialistområde uttalar sig i en artikel hos SVT. Att säkra hemmet för inbrott handlar enligt honom om att göra det så svårt som möjligt för tjuven. Han ger framför allt några bra, konkreta tips på grannsamverkan:

  • Be grannen parkera bilen på din garageuppfart om du är bortrest
  • Se till att garageuppfarten skottas på vintern
  • Se också till att posten tas om hand – en full brevlåda är ett av tjuvens tydligaste tecken på att ingen är hemma
top