search
top

Köp gärna bostad, men glöm inte försäkring

Frågan är däremot om det är någon större glädje som nyanlända från landsorten känner när de kommer till Stockholm och försöker hitta någonstans att bo. Medelpriset på en bostadsrätt i det som räknas som Storstockholm hamnade på 37 952 kronor per kvadratmeter under den gångna månaden, efter en uppgång med 2 procent jämfört med februari. Innanför tullarna noterades ett nytt all time high på 62 365 kronor per kvadratmeter. Där klättrade snittpriset med 1 procent jämfört med månaden innan.

Så står det i en artikel från Svenska Dagbladet vilken har rubriken ”Rekorddyrt att köpa bostad i Stockholm”. Och ja, det är verkligen dyrt med ett inköp av bostadsrätt innanför tullarna i vad som räknas Storstockholm. Men, det är vitkigt att komma ihåg att det inte är omöjligt. Bara man kikar ordentligt och hittar rätt mäklare så ska det gå att lösa ett riktigt bra boende utan att man blir helt ruinerad. Klicka här för att kolla mer om det. Men, nu ska det inte handla om just detta. Utan det ska handla om vikten av att försöka sin nya bostadsrätt efter man har införskaffat den.

Hemförsäkring, allrisk

För tyvärr är det inte alls ovanligt att man inte gör detta och då blir det tokigt om något händer. Det gäller helt enkelt att tänka på vad som kan hända om du inte har detta. Alla dessa pengar (troligtvis miljoner) försvinner för att du inte har försäkrat hemmet. Det bästa är att skaffa en hemförsäkring, allrisk vilken vanligen täcker allting i hemmet, även om det är exempelvis en bärbar dator.

top