search
top

När olyckan är framme

Att teckna en bra olycksfallsförsäkring är A och O om du vill känna en stor trygghet. Detta är inget beslut som ska göras över en snabb kafferast eller i andra stressade situationer. Här krävs det att du går igenom olika företag och vad de erbjuder. För det är skillnad, och beroende på hur du är som person och vad du har för intressen kan If vara bra för dig, men inte för en annan. Var speciellt noggrann om du utövar någon sport då de olika bolagen har många undantag som du inte vill stöta på när olyckan är framme.

Några olika företag

  • Länsförsäkringen – välj olika försäkringar beroende på vart du befinner dig i livet: olycksfalls- och sjukförsäkring, individuell försäkring eller en försäkring för människor över 60 år. Ofta när vi blir äldre blir försäkringarna sämre. Då är det extra viktigt att hitta en försäkring speciellt för äldre.
  • If – de lägger extra stor vikt vid personer som drabbas mycket hårt och har därför dubbel ersättning.
  • Trygghansa – Vuxen olycksfallsförsäkring gäller över hel a världen och du väljer själv beloppet utan självrisk.
  • Skandia – välj mellan två olika frösäkringar där du väljer själv hur du vill använda pengarna: till rehabilitering, hjälpmedel eller något annat.
  • Folksam – är du medlem i ett fackförbund finns särskild försäkring att teckna här.

Skulle det vara så att du råkat ut för något där försäkringen inte täcker och du är i behov av pengar snabbt kan ett smslån vara en mycket bra alternativ. Men kom ihåg bara att betala tillbaka det snabbt.

top