search
top

Se till att spara pengar

Att ha bra försäkringar på alla sina ägodelar är en självklarhet för de flesta. Eftersom merparten idag använder sig av en smartphone spelar vår telefon en allt större roll i våra liv. Att ha försäkring på alltifrån telefon till bostad, smycken, bil etcetera är därför inte alls ovanligt. I dagens stressiga samhälle händer det dessutom olyckor i stil med att tappa telefonen i toaletten (ja de flesta av oss har faktiskt med oss den in i badrummet) eller sätta sig på datorn som ligger platt i soffan och en drulleförsäkring som täcker denna typ av klumpighetsolyckor är därför ett måste för många.

Pengar på kontot

En annan typ av försäkring är att ha en bra buffert på kontot. Bankerna brukar rekommendera att man har minst en eller två månadslöner på sparkontot eftersom man då klarar av de mest oförutsägbara utgifter som kan uppstå. Saker som att bilen, kylen, frysen, duschen eller annat går sönder är sådant som verkligen kan ställa till det i vår ekonomiska vardag. Har man inte en bra buffert på kontot kan detta bli nästan omöjligt att klara av utan att ta ytterligare lån. Så hur kommer man igång med ett sparande om man har en tajt ekonomi? Det bästa är att sälja av alla dessa onödiga saker som ofta står och samlar damm i garderober, lådor och förråd.

•    Lämna in guld hos en guldhandlare. Guldpriset är idag väldigt högt och har man guld som man inte använder kan man istället omvandla det till en bra slant pengar att sätta in på sparkontot.
•    Rensa ut garderoben – Idag köper allt fler människor allt från skor och kläder till väskor, accessoarer och sportutrusning, begagnat. Lägg ut annons på allt du inte använder längre och du kommer garanterat få in en slant till sparkontot.
•    Skaffa ett extrajobb. Jobba en helg i månaden och sätt in de extra tusenlapparna direkt på sparkontot!

top