search
top

Skydda dig mot oturen

I ett tidigare inlägg skriver vi om hur man kan tänka och gå tillväga när olyckan är framme och att det som trygghet kan vara bra att ha en pålitlig försäkring. Idag pratar vi om oturen och hur denna präglar vissa dagar.

vinter cykelJa en försäkring kan vara bra att ha när det vankas otur och något går sönder till exempel. Ofta verkar dyra små saker som mobiler spricka och just då kan det vara väldigt smidigt med om inte garanti så en olycksfallsförsäkring som täcker upp. Sedan kanske man inte vet vad man ska välja för försäkringsbolag, så då gäller det att läsa på och se till att man vet vad man dels kontaktar för företag men också att vara på det klara med exakt hur mycket skydd man får för pengarna man betalar in varje månad.

Vidskepelse och otur

Om man ska tänka lite extra på försiktigheten och eventuellt ha lite beredskap är på otursdagar, i alla fall om man är en skrockfull person. I Sverige och i den kristna världen i stort är fredag den 13e den kända oturdagen, kanske med tanke på att det sägs vara fredag den 13e som Jesus korsfästes och att man var 13 runt bordet vid denna profets sista måltid. Men åsikterna går isär. Vidskepelse är det i alla fall, och detta påverkar till och med flygpriser.

I olika länder ser det ibland olika ut, i Grekland betraktas tisdagen som en otursdag, kanske för att staden Konstantinopel föll en tisdag back in 1453. Tisdagar är även de dagar som tycks vara mest kritiska, om man ska tro på statistik. Under tisdagar är det fler som söker vård för skador åsamkade i jobbet än under vilken annan dag som helst i veckan. Det menar Socialstyrelsen, som påpekar att allra värst är det en tisdag eftermiddag i oktober. Så skrockfull eller inte så finns det sådana här underliga fakta som gör att man nästan blir lite vidskeplig själv.

top