search
top

Unga har dålig koll på försäkringen

Som de flesta vet är det oerhört viktigt att vara försäkrad och att försäkringen är bra. Men många vet inte ens huruvida de är försäkrade och detta gäller speciellt bland ungdomar. Hela 30 procent av ungdomarna har inte en hemförsäkring på grund av att de har dålig koll.

640616-saving-money-concept

Vi har tidigare skrivit ett inlägg om att det är bra att skaffa en hemförsäkring om man köper en ny bostad.

”Det bästa är att skaffa en hemförsäkring, allrisk vilken vanligen täcker allting i hemmet, även om det är exempelvis en bärbar dator.” Läs mer.

30 procent av unga har ingen försäkring

Ska vi tro en artikel på Svenska Dagbladet är det dock många som inte har en hemförsäkring, och speciellt då unga människor. Enligt en undersökning är det hela 30 procent av ungdomarna med egen bostad som saknar en hemförsäkring. Detta på grund av att de har sämst koll på sina försäkringar. Ungefär varannan person mellan 18 och 25 år säger sig ha dålig översikt och 38 procent av dessa vet inte i vilket bolag de är försäkrade. 23 procent har varken koll på bolaget eller vilka försäkringar de har. Mer än hälften av alla de ungdomar som ingick i undersökningen har låtit det gå över två år sedan de såg över och uppdaterade sina försäkringar. Enligt en försäkringsexpert bör man uppdatera försäkringarna i alla fall en gång om året. Detta på grund av att ens behov och livssituation kan ha förändrats. Hon poängterar även att många ungdomar kan ha så dålig koll på grund av att de flyttar ut och inte tänker på att de inte omfattas av sina föräldrars hemförsäkring längre.

top