search
top

Välja rätt hemförsäkring

Att välja rätt hemförsäkring för just dig är kanske inte det lättaste. De flesta försäkringar fungerar likadant och är inte anpassade efter din livssituation men nu har det börjat komma nya försäkringsbolag som har förstått att en hemförsäkring behöver vara skräddarsydd.

En hemförsäkring är inte ett måste enligt lag men om du inte har en kan det stå dig dyrt. Skulle något hända med dig, ditt hem eller dina saker kan du få betala och beroende på vad som har hänt kan det kosta skjortan. Drabbas du till exempel av en brand eller vattenskada kan du bli ersättningsskyldig för detta och du kan bli skuldsatt resten av livet. Därför bör du alltid se till att vara försäkrad.

Gofido är det nya försäkringsbolaget som anpassar försäkringen

hemförsäkringMånga av de stora traditionella försäkringsbolagen har fungerat exakt likadant århundraden och är inte anpassade för hur vi lever idag. Därför har det nu startats ett nytt försäkringsbolag som heter Gofido och som anpassar din hemförsäkring efter din situation, läs mer på https://www.gofido.se/. Du väljer själv vad som ska ingå i din hemförsäkring, vilka saker du vill försäkra och vilken självrisk du vill ha. Därmed blir det en försäkring på dina villkor. Alla som har ett hem kanske inte äger en cykel, barnvagn och gräsklippare och bör därför inte betala för att ha detta i sin hemförsäkring som du automatisk gör hos de traditionella bolagen.

Tänk på det här när du ska välja hemförsäkring

När du ska välja en hemförsäkring bör du först och främst jämföra vad de olika försäkringarna täcker. Det är viktigt att du får ett skydd för de olyckor du är orolig över. Se även till att du väljer en hemförsäkring som är rätt för din bostad. Bor du i en bostadsrätt bör du kanske ha en hemförsäkring med bostadsrättstillägg. Det viktigaste är att du får en hemförsäkring som är rätt för dig.

top