search
top

Fördel med båtförsäkring

Om du tänker köpa en båt så är det viktigt att se över vilken försäkring som behövs på samma gång. Det är mycket som kan hända en båt och en båtägare, och en del kan dessvärre bli riktigt kostsamt om du inte har en bra försäkring. Hemförsäkringen täcker inte eventuella skador på båten eller eventuell stöld.

Det finns flera olika försäkringsbolag som tillhandahåller båtförsäkringar. På https://svenskasjo.se/ går det både snabbt och lätt att själv räkna ut vilken premie det blir för just din båt. Med utgångspunkt från båtmodellen, motorns placering och maxfart med mera så görs en enkel kalkyl. Den som har nautisk kompetens kan få bättre villkor än den som inte har detta.

Båtstölder

Sail,Boat,Gliding,In,Open,Sea,At,SunsetDet har tyvärr blivit ganska vanligt med båtstölder, vissa båtar är mer attraktiva än andra. Som ett första steg gäller förstås att försvåra för tjuven genom att låsa fast båten ordentligt. Ligger den vid en båtklubb kanske medlemmarna turas om att gå nattvakt runt bryggorna också. Det finns också andra typer av båtsamverkan som bidrar till att minska risken att just din båt blir stulen.

Stöld av båtmotor

Se alltid till att motorn är fastlåst med godkänt lås. Utombordsmotorer är ofta stöldbegärliga. Mindre snurror är lätta att lyfta av för vem som helst, men lockas inte att tro att de större är särskilt mycket säkrare för det. Stöldligor turnerar och plockar av de motorer de vill ha och fraktar dem sedan snabbt ut ur landet. Vill du få extra säkerhet kan även propellern plockas av när du lämnar båten.

Skaffa alltid en bra båtförsäkring samtidigt som du skaffar din båt. Har du redan en båt men ingen försäkring så är det definitivt dags att göra något åt det. Förutom risken för stöld finns det ju andra saker som kan hända. En enkel grundstötning kan ju kräva både bogsering och uppdragning på varv med påföljande kontroll av skrovet och kanske också omfattande reparationer. Se till att du har en bra båtförsäkring så snart du kan.

top