search
top

När försäkringsbolaget sviker

Det ska vara lätt att orientera sig i försäkringarnas värld, men många upplever det motsatta. Plötsligt blev det viktigt att läsa det finstilta, men det är inte alltid man hinner när skadan väl är skedd och försäkringen redan är tecknad. Många försäkringsbolag ser olika på vattenskador, och en del gör missar. Då kan skador stå dig dyrt, och många väljer istället att ta smarta lån.

Vad är egentligen dyrast? Självrisk och försäkringsavgifter som staplas på varandra, eller ett lån med nedsatt ränta och schyssta villkor? Axo Finans kan hjälpa dig att svara på den frågan med sin kalkyl på hur stort lån du ska ta och vilken månadskostnad du skulle hamna på. Ett knep som många tar till, för att de har fått dålig service av sina försäkringsbolag. När förtroendet sjunker för försäkringsbolagen, finns det ibland inte mycket annat man kan göra om man plötsligt står inför dyra kostnader.

Ett lån ska vara billigt

Att ett lån ska vara billigt är en självklarhet för alla, och det billigaste hittar man genom att jämföra olika banker och ställa dem mot varandra. Genom att inse värdet i att sätta press på bankerna är det fler som lyckas förhandla till sig bra villkor, något som är desto svårare när man vänder sig till försäkringsbolag. En del tror till exempel att försäkringsbolag ser lika på branschstandard vid renovering, men det är faktiskt inte så att alla har samma syn och krav på regler. För att hitta rätt, måste man jämföra, och det gäller ju nästan allt.

Bor man dessutom i ett hus eller på ett ställe där kåkarna ofta råkar ut för problem är det få försäkringsbolag som vill teckna en billig försäkring. Tvärtom, menar de, är risken för stor för dem att bevilja en försäkring. Rimligt, tycker vissa, orimligt, tycker andra. Det förekommer dessutom många svek inom försäkringsbranschen. Ta till exempel familljen vars hus hade fått en vattenskada. Deras försäkringsbolag lovade kontakta en byggfirma för sanering, men efter nio månader hade inget hänt och synliga svampar hade börjat växa i familjens källare.

top